Online rendezvény: Nyitás a munka világára – diákok, tanárok, cégek együttműködésében

2021. február 18-án online, a Zoom platformon került sor az utolsó projekteseményre Magyarországon, szakképzési vezetők, tanárok, diákok, oktatási szakértők és tanácsadók - mintegy 70 fő résztvételével.

Vendégelőadónk - a Digitális Szakképzési és Felnőttképzési Módszertani Központ vezetője - a "Munka világa - 2030" címmel tartott előadást. A rendezvényen 7 kísérlet került bemutatásra, melyekben munkáltatók tűztek ki projekt feladatot, és vettek részt a tanárokkal együtt egy-egy ráképző minikurzus kialakításában, ami a diákok hiányzó ismereteit, készségeit hivatott pótolni a kitűzött feladattal összefüggésben.  A projektcsapatok többsége korábban rögzítette a diákok bemutatóit, így nemcsak tanárokat láthattunk és hallhattunk, hanem a diákokat és a cég képviselőit is, akik beszéltek a projekt feladatról, a ráképző minikurzusról és a kísérletben szerzett tapasztalataikról.

Az egyik projektről a helyi televízió is beszámolt:

https://tvkeszthely.hu/hirek/7810-projektmunka-a-digitalis-biztonsagrol?fbclid=IwAR3c0wV5Hyr_ZxhLV4u1gfK6qUXkTuGNeYRGBkq9SSg__kB5PrWlO3W0mJ8

Nagyon informatív és motiváló eseménynek lehettünk tanúi: a résztvevő szakképző iskolák bebizonyították, hogy a Reacti-VET módszertan összhangban van a Szakképzés 4.0 stratégiával és a konzorcium által kidolgozott módszertan szélesebb kontextusban is sikerrel alkalmazható.