Rendezvények

2021. február 18-án online, a Zoom platformon került sor az utolsó projekteseményre Magyarországon, szakképzési vezetők, tanárok, diákok, oktatási szakértők és tanácsadók - mintegy 70 fő résztvételével.

2020. szeptember 18-án a Zoom felületén 29 fő részvételével tartottuk azt a rendezvényünket, melyre a szakképzésben dolgozó oktatókat, intézményvezetőket hívtunk meg.

Előadásokat hallhattunk arról, hogy miként kapcsolódik a Szakképzés 4.0 stratégiához, a szakképzésben zajló minőségfejlesztéshez a Reacti-VET koncepció, majd beszámoltunk az online tanárképzés tapasztalatairól és felvázoltuk a kísérleti diákkurzusok megvalósításának folyamatát.

2020. május 19-én, a koronavírus miatti veszélyhelyzetre tekintettel nem személyesen, hanem online egyeztettek a soron következő feladatokról a magyar intézményi partnerek: a SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium, a VSZC Öveges József Technikum és Kollégium, valamint a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum munkatársai. A megbeszélés kezdeteként a résztvevők áttekintették a néhány nappal korábban, szintén virtuálisan megtartott nemzetközi projekt meetingen elhangzottakat, majd megállapodtak a tanári kurzus tartalmát érintő feladatokban és határidőkben. A legkényegesebb ezek közül, hogy 2020. szeptember 1-ig a partnerintézmények felelős munkatársai áttekintik, javítják, majd véglegesítik a tanárképzés moduljainak tartalmát.

2019. május 23-24-én Tallinnban az észt projekt partner, a BCS Koolitus volt a második projekt találkozó házigazdája, ahol a résztvevők áttekintették a projekt első fázisának eredményeit.

2019. december 5-én a SZÁMALK-Szalézi Szakgimnáziumban 35 fő részvételével került sor arra a szakmai rendezvényre, ami szakképzésben dolgozó pedagógusok és gazdasági szereplők részvételével zajlott.

A 2018. október 8-9-én tartott projekt indító találkozóra Budapesten, a SZÁMALK-Szalézi Szakgimnáziumban került sor. A négy partnerországból (Észtország, Magyarország, Olaszország és az Egyesült Királyság) összesen 7 intézmény képviseltette magát.