Reacti-VET többnyelvű online tanulási környezet - e-learning tanároknak

A Recti-VET projekt második szellemi terméke az online kurzus a Moodle többnyelvű tanulásmenedzsment és tartalommenedzsment rendszerben, öt modulban szakképzésben dolgozó pedagógusok számára. Az öt modulból álló tananyag angol nyelven készült el, majd a lefordított (magyar, angol, olasz és észt) nyelvi verziók különböző e-learning kurzuskomponensek (mint a kompetenciák, gyakorló feladatok, beadandó feladtok, web 2.0 eszközök) kerültek fel a keretrendszerbe. A platform támogatja a közösségi tanulást és az együttműködést, a grafikus felületet a fejlesztők úgy alakították ki, hogy a kurzus résztvevői könnyen eligazodjanak a tanulási környezetben, és mindenütt szabványos vezérlőelemeket használjanak.

Reactivet Moodle Platform

Modulok

 

1. modul - A 21. századi iskola kapcsolati hálója 2. modul - Aktív tanulás digitális eszközökkel 3. modul - Ingyenes digitális eszközök, tananyagforrások

 

 

4. modul - Virtuális osztályterem 5. modul - Projektek tervezése és megvalósítása digitális eszközökkel

 

 

Reacti-VET tanári kurzus elérhető négy európai nyelven Moodle platformon

Felvehető kurzusok

Link az online kurzushoz

Az online platformot először a partnerek tesztelték, elsősorban azok a munkatársak, akik a pedagógusok számára szervezett kurzusban mentorként dolgoznak. A kísérleti képzés Magyarországon 2019 decemberében, Olaszországban pedig 2020 februárjában, Észtországban 2020 márciusában indult. Több, mint 120 pedagógus vesz részt a blended képzésben, amely tantermi képzéssel, multiplikációs rendezvénnyel kezdődött Magyarországon és Olaszországban.