Szakképzés a munkaerőpiac igényeivel összhangban

Legújabb projektünk célja, hogy a szakképzésből kikerülő diákok tudása, készségei közelebb kerüljenek a munkaerő-piaci elvárásokhoz, és így a munkáltatók könnyebben találjanak saját szakterületükön megfelelően képzett munkatársakat, és a végzett fiataloknak se kelljen már az első munkahelyen saját szakmai hiányosságaikkal szembesülniük.

A Reacti-VET (Teachers for Reactive and Responsive Vocational Education) projekt keretében a szakképzésben tanító pedagógusokat olyan eszközökkel, módszerekkel látjuk el, amelyeknek a segítségével gyorsan tudnak reagálni a munkerőpiac igényeire.

Teszt jelleggel az informatika területén hozunk létre projektcsoportokat, melyekben tanárok, diákjaik és IT cégek képviselői együtt határozzák meg a munkaerőpiac által aktuálisan igényelt tudást és gyakorlati készségeket, amelyek részben vagy egészében hiányoznak az adott szakma kerettantervéből, de a képzési időszakon belül, a közös siker érdekében megmozgatva bizonyos tartalék energiákat, a tanárok és diákok együttműködése révén pótolhatóak.

Hogyan? Erről szól a projekt, amelyben néhány, az adott területen többéves tapasztalattal rendelkező európai szakképző iskola is segít nekünk az ötletet sikerre vinni!

A projekt weboldala: reactivet.itstudy.hu.

 

Projektazonosító: 2018-1-HU01-KA202-047816
Program: Erasmus+ KA2
Részt vevő országok: Észtország, Magyarország, Olaszország, Egyesült Királyság
Időtartam: 2018. szeptember 1. – 2021. február 28.

Még nem lett létrehozva címlapra kerülő tartalom.